About

Valerija Kralj
Fashion designer Valerija Kralj

Valerija Kralj Fashion je blagovna znamka, ki nastaja pod natančnimi prsti modne oblikovalke Valerije Kralj. Valerija je kreatorka, ki jo zanima Haute couture (slo. Visoka moda). Njene želje so uspeti na modnem področju in se v svetu uveljaviti kot couture oblikovalka. Že sedaj je v njenih kreacijah začutiti prefinjeno natančnost, izreden občutek za materiale in estetiko. Vsak kroj prilagodi postavi stranke. Njena izbira materiala je omejena samo na naravne materiale, ki dihajo, so prijetnega otipa in se lepo nosijo, hkrati pa poudarjajo naravno lepoto. Konfekcijska oblačila se lahko kupijo na vsakem vogalu, po meri krojena unikatna oblačila pa ne. In ravno k temu strmi Valerija. Svojim strankam želi ponuditi vrhunska, po meri krojena oblačila, v katerih se bodo počutile in izgledale odlično.

Leta 2005 je zaključila šolanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo (SŠOF) – smer Modno oblikovanje. V okviru šolanja je sodelovala na več modnih revijah in razstavah. (revija modnih dodatkov – torbic (2003 v Bovcu), na zaključni reviji četrtih letnikov – maturantov (2004), z dvema kreacijama na zaključni reviji na temo “Krilo” (2005), …)

Študij je nadaljevala na Naravoslovnotehniški fakulteti NTF in študij leta 2011 uspešno zaključila z diplomskim delom Haute Couture.

V današnjem svetu si ljudje želijo unikatnih oblačil, ki jih dvignejo iz sivega povprečja vsakdana. Unikatno krojena in s telesom zlita oblačila zahtevajo strokovno znanje iz krojenja in izdelave oblačila. To zahteva veliko časa, zato so unikatna oblačila, izdelana iz dragih naravnih materialov, draga. Vendar ceno odtehta občutek, ko se obleka zlije s telesom in postane tako rekoč druga koža.

Z obleko pokažemo kdo in kaj smo. Na svečanih prireditvah je ravno obleka tisto, kar nekoga kuje v zvezde. Zato se vsi svetovni zvezdniki za odmevne dogodke oblečejo pri izbranih oblikovalcih, ki jim naredijo primerno glamurozno oblačilo. Primerna obleka je prav tako del dogodka, o katerem se govori še dolgo po tistem, ko je dogodka konec. Valerija želi, da bi po njenih oblekah posegali znane osebnosti, saj so njene obleke res vrhunsko izdelani unikatni kosi.